lördag, mars 05, 2022

Ryska armen ...

.. visar sin generösa sida i ockuperade Mariupol och öppna "humanitära korridorer" för stadens befolkning, så att de som vill kan lämna området.

Så oerhört generöst!

Frågan är bara; vart ska de ta vägen? 

Det mest generösa vore väl att de själva kröp tillbaka under de stenar som kallas Ryssland. Samtidigt läser jag att 1000 legosoldater ska skickas in till de ryska trupperna för att "höja stridsmoralen" hos de stridande. Ja, jag kan tro att det finns visst inslag av människor, som tänker lite bättre i leden. De som blivit mer eller mindre lurade att delta, när de egentligen var ute på en övning.

*****

5 kommentarer:

Elisabet. sa...

Men jag läste någonstans att 66224 ukrainska män som varit bosatta utomlands har återvänt till Ukraina för att delta i försvaret, enligt landets försvarsminister Oleksij Reznikov.

Monica sa...

Jag fick onda aningar när jag läste om att samla så många som 200000, småbarn och större barn och mammor och äldre som orkar och att de skulle få fri lejd ur den "trygga" tunneln.

Tänkte vilket tillfälle för djävulen att ha alla samlade. Fick tyvärr rätt, vapenvilan bruten. Djävulen är lynnig och sjuk men förstår människor som tänker att det är vår sista chans. Vi skulle göra lika.
Och ännu mer skrämmande tankar om djävulen tänker att han förlorat och då betyder mänskligheten noll.

Monica sa...

Tänker också att bäst att leva medan man lever ... Ha det så fint i sol och snö, här nollgradigt men solen värmer i vår kalla värld.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Jo - så verkar det vara. De vill försvara sitt land.

Men ryssarna är kanske inte lika motiverade att förstöra för sina grannar.

Bert Bodin sa...

@ Monica

Det är en bra devis. Lev när du kan.