fredag, mars 04, 2022

Ut på havet vida...

.. ska vi glida rajdaraj daj daj da ... Vi tar oss ut på havet, som vi inte gjort sedan vi kajakade i somras. Havsisen är inte som förr. Förmodligen en effekt av klimatförändringar. Den har varit månglagrig, om man så säger. Islager, vatten, snö. Först nu är den någotsånär användbar. (Den is vi har i stan är annorlunda. Där är det älvvatten som är förhärskande och mera genuin.)


Det blir i stort sett bara en testtur på en dryg timme. D- vitaminerna sprutar emot oss. Vindstilla i den 5-6 gradiga kylan, där solen värmer fint.


Vänder så småningom hemåt via ett skoterspår och en sväng upp i skogen. 

Fin tur mot eftermiddagsfika.

*****

4 kommentarer:

Monica sa...

Så härligt med sportlov. Vi tog ett på sju dagar och varje dag satt vi mitt på dagen vid kritvit ren snö framför och en skön terrass under oss och jag blev fint solbrun. Och allt var i vackra Södermanland. Där vi stannade på hemväg kom en och annan kändis som det brukar, de gillar diskretionen här som jag��, ha det fortsatt fint och njut, bäst att passa på.

Bert Bodin sa...

@ Monica

Vilka klipphängare du lämnar.

🙄

Men jag vet nog var du varit.

Elisabet. sa...

Inga kändisar här, inte tillstymmelse till snö, men gudomligt fint ändå. Såg den första blåsippan igår .., i slänten blommar snödroppar och någon enstaka krokus .., och solen bara flödar - här som i övriga landet, tycks det som!

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Idag är den lite blygare, vår sol. Glimmar genom skyar.