Den här kvällen; orange viner. Tills nyligen ett okänt begrepp för mig. Men det verkar etablerat. Idag ett spanskt, ett georgiskt, ett italienskt och ett chilenskt. Spännande smaker. Färgen är ett resultat av att vindruvans skal får vara med i vinbrygden under lång tid.
Och så var det vårdagjämning också.
Två trevliga företeelser i skuggan av andra mindre trevliga. Man måste ta vara på tillfällena.
*****
Är ingen vinkännare men jag har aldrig hört begreppet.
SvaraRaderaHur utföll testet? Föll dom dig i smaken?
SvaraRadera@ en vanlig man
SvaraRaderaDet georgiska vinet Kakhuri angav det på etiketten "Orange dry wine". Det franska Gérard Bertrand anger "Orange Gold" på etiketten. Det italienska Coccio "Marche Bianco" säger inget om det på flaskan, men orange uppges i produktbeskrivningen, liksom producenten av det chilenska "Surcador Moscatel de Alejandria".
Billigast var Kakhuri 99:-
Surcador 129:-
Gérard Bertrand 169:-
Coccio 339:-
Gérard Bertrand var godast, tätt följt av Coccio och Kakhuri. Surcador, däremot var lite parfymerat i smaken.
@ Elisabet
SvaraRaderaSe svaret till "en vanlig man", ovan.
Tack och bock!
SvaraRadera