torsdag, april 21, 2022

Däckad

Man kan ju undra ... Vi har aldrig upplevt några som helst efterverkningar av de tre injektioner vi fått mot Covid. Snarare tvärtom. Jag minns den första sprutan och hur jag kände mig piggare än någonsin dagen efter. Det var Pfizer.

Men den fjärde, den Moderna, som vi fick igår, den visste var den tog. I morse vaknade vi båda med öm axel, tungt huvud, och en allmän olustkänsla i kroppen. Trötta har vi varit hela dagen i stort sett även om vi orkat ut för lunch och lite småhandlande. 

Däckad kanske är att ta i. Men punktering. Definitivt.

*****

10 kommentarer:

Elisabet. sa...

Oj då. Blir spännande att se vad vi får för sort. Vi har fått Pfizer alla tre gångerna och jag har aldrig känt minsta lilla, förutom ont i armen, men pv har blivit sämre för var gång, om än aldrig något RIKTIGT eländigt.

Thalassa sa...

Vi fick också Moderna som nr fyra men kände lika lite av den som av de tidigare, d v s ingenting mer än en liten ömhet i överarmen.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Kändes lite överraskande m.t.p. att vi aldrig känt något vid tidigare injektioner.

Bert Bodin sa...

@ Thalassa

Ni är tydligen inga veklingar. 😏

Monet sa...

Vi är också mitt i fjärde sprutan. Min man har fått den genom att han är hjärtsjuk och har hemsjukvård. Pfizer som alla de tidigare. Men något han mera påverkad den här gången än tidigare. Jag har min fjärde kvar och kommer aldrig i livet att ta annat än Pfizer som tidigare. I synnerhet som man i forskningssammanhang inte alls längre förespråkar en blandning av vaccinerna. Plus att biverkningsfrekvensen hos Moderna (bla när det gäller hjärtpåverkan) är högre än hos Pfizer.

Språkpolisen undrar också över förkortningen m.t.p? Känner till m.h.t men ”med tanke på” som jag utgår ifrån att du menar har jag aldrig sett förkortat så? Regionalt?

Bert Bodin sa...

@ Monet

Som jag skriver i mitt senare inlägg, var det kortvarigt och inte särskilt dramatiskt.

Här en lista över förkortningar:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_f%C3%B6rkortningar?wprov=sfla1

Monet sa...

Jo, jag såg att det var kortvarigt för er, precis som för min man. Men ni är inte de enda som reagerat just efter fjärde sprutan, sÄrskilt om man fått en annan typ av MrNA-vaccin än vid tidigare tillfällen. Skönt att ni mår som vanligt igen.

Förkortningslänken går inte att få upp men jag är säker på att på att den du använde står där. Det var mest att jag aldrig sett den förut som jag undrade. Man lär så länge man lever…

Bert Bodin sa...

@ Monet

Sök "förkortningar" i wikipedia. Där finns listan.

Konstigt att du inte fick upp den.

Anonym sa...

Jag fick min fjärde Pfaizerspruta igår. Idag har jag känt mig ovanligt pigg. Det kanske beror på den? Men jag har inte tänkt på det med de förra. Efter tredje var jag däremot mera öm på stickstället. ellem

Bert Bodin sa...

@ ellem

Sent svar från mig: Din upplevelse är ju precis som min, vid första sprutan, då jag dagen efter kände mig 37 år yngre.