fredag, april 22, 2022

Solution

Kommer du ihåg vad man hade solution till? Förekom förr i en liten plåtask, som innehöll en tub, plus lite lappar av gummi. Var man en seriös cyklist, så hade man asken i en liten väska, som satt under sadeln. 

Nu är vår punktering fixad. Vi känner oss krya igen efter gårdagens pie (post-injection-effect), då vi var trötta mest hela dagen.

Så idag blev det Blodomloppet, eller Antikrundan, eller som det officiella namnet är - Hälsans stig. Rundan på dryga 6 kilometer runt Skurholmsfjärden. Den fjärd på vilken högervänsterpolitikern Usedom Wollin i Mosebacke Monarki, myntade talesättet "Mot framtidens land - på en gummimadrass", på bredaste lulemål. 

Solsken och relativt vindstilla. 

Det blev så småningom en fika på stan. Kaffe och hallongrotta och tjuvlyssning till de två damerna som satt vid bordet intill och förfasade sig över någon gemensam bekant. 

En sväng mot stadsparken orkade vi också med. Utan problem. Uteserveringarna börjar vakna, efter vintern. 

Det ger alltid extra liv åt stan. 


*****


2 kommentarer:

Allmycke sa...

En sån liten ask var min högsta önskan när jag fyllde 11 år 1963. Med bara grusvägar i byn var punktering en daglig fara och eftersom pappa ofta var borta på arbete ville jag kunna klara av såna smärre olyckor på egen hand.

Bert Bodin sa...

@ Allmycke

Hur gick det? Fick du önskepresenten?