söndag, april 10, 2022

Gårdagskvällens middag ...

.. blev en succe. Ny improvisation. 

Torskrygg under täcke av rostade pumpakärnor, knaperstekt salami och sweet chili.

Till det; mandelpotatisstomp med paprikaringar och crème fraiche med fetaost och torkade tomater. En timjanbakad rödlök på sidan om.

Inte dumt!

*****

8 kommentarer:

Gunnel sa...

Dessutom väldigt snygg uppläggning.

Bert Bodin sa...

@ Gunnel

Man är ju estetiker. 😇

Turtlan sa...

Å jisses så gott det låter! Precis i min smak.
Finns det något recept att tillgå?

Bert Bodin sa...

@ Turtlan

Det är alltså en improviserad rätt.

Börja med att rosta pumpafrön i torr panna.
Blanda sedan med sweet chilisås.

Bryn salamin så den blir knaprig.

Torskryggen bryns först på båda sidor och läggs sedan i ugnsform. Lite salt och rosepeppar på.
Lägg på salamiskivorna och bred sedan pumpakärnblandningen över.

Halvera en rödlök. Bred smör på och krydda med timjan. Lägg i ugnsformen.

In i ugnen på 200 grader.

Koka mandelpotatis tills skalet spricker. Krossa den och rör i kryddor, salt, smör och crème fraiche med fetaost och torkade tomater. (Färdig produkt från Norrmejerier.) Skär också paprika i fina strimlor och blanda i stompet.

Servera när fisken är klar. Tar ca en kvart.

Lycka till!

Elisabet. sa...

Och jag tycker att det krusidullas alldeles för mycket med maten ,-).

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Ja, vi har ju lite bordsskick. Det ska vara snyggt. 🧐

Anonym sa...

Det krusidullas inte alls för mycket...Jag tycker Bert verkar väldigt duktig,på det här med matlagning! Även att ta tillvara rester..Vi äter även med ÖGONEN...En eloge även till hans partner..(((Som en parentes, vill jag inte hoppa över honom ifall han också deltar i matlagningen,kanske aldrig, ibland eller ofta))...Jag tar aldrig för givet att bara en i hushållet lagar mat..Här hemma delar vi,IBLAND han,OFTAST jag...Hahahah...

Anonym sa...

Glömde,,,,Dj**la snyggt upplägg!!