måndag, april 18, 2022

Lite besviken

Alltså - vart tog den här påsken vägen? Den bara försvann. Inte för att jag har haft jättekul, eller dråpliga skrattframkallande stunder hela tiden - för då sägs ju tiden gå fort. Inte har jag haft tråkigt heller. För då skulle ju tiden ha gått långsamt, om man ska tolka det där gamla talesättet, som jag slutat tro på efter pensionen - tiden går fort när man har roligt. Eller också är det min tolkning av roligt, som har förändrats. Nu kom vi in på filosofiskt djupa frågor.

Men svisch, så försvann dagarna. Vackra, soliga vita snövidder, vårtecken, god mat, fina vandringar, roliga fåglar, skön nattsömn ...

Och imorgon är det redan tisdag. Hoppsan!


*****

8 kommentarer:

Gunnel sa...

Ju äldre man blir, desto snabbare går veckan, månaderna, åren. Nu hinner jag knappt blinka mellan födelsedagarna.

Bert Bodin sa...

@ Gunnel

Så sa min mamma också.

Undrar om det beror på att man med stigande ålder och större erfarenhet, får en bättre (hm?) förmåga att överblicka tid framåt.
Ingen bra egenskap.

När man gick i skolan var ju ett jullov oändligt, snudd på. För att inte tala om sommarlovet. En ocean av tid.

Monet sa...

Tycker du ändå inte att det på ett sätt kan vara skönt? Det där med att dagarna kommer och går och liksom flyter in i varandra utan att man behöver leva upp till ett fullmatat schema som förr. Just bara ta dagensom den kommer och fylla den med vad man vill. Jag tycker det låter som om du haft en helt underbar påsk. Med småfåglar och allt;)

Bert Bodin sa...

@ Monet

Men samtidigt vill jag gärna ha något att "haka upp" dagarna på. De får inte bli alltför lika. 😌

Anta Snaque sa...

Min teori: Ju mer tid man använt desto mindre återstår. Allt man har en begränsad mängd av försvinner snabbast. Alltså verkar tiden rusa fortare när man är inne i livets höst/vinter och antalet återstående dagar drastiskt minskat. Det är en väldig skillnad på att vara ung och se en ocean av tid framför sig med att passera 70 och drabbas av insikten att varje dygn är ytterligare 24 timmar närmare liemannens besök. Vi är i utförsbacken och fortast går det i slutet av den.

Elisabet. sa...

Instämmer till fullo med det Anta Snaque skriver! Det betyder inte att man förlorat förmågan att njuta eller ta tillvaro på dagarna; nästan tvärtom tycker jag.

Babsan sa...

Håller med dig Bert dagarna måste ha en viss variation likaså,i det Anta Snaque skriver

Bert Bodin sa...

@ Anta Snaque
@ Elisabet
@ Babsan

Så kloka ni är.
Men det låter lite nedslående.

Hoppas på att krig och pandemi försvinner, så att man kan planera variationer i tillvaron, som man gjorde förr.