lördag, september 24, 2022

Gärdsmyg nummer två

Man blir glad, när man för första gången i sitt liv får besök, och ser en gärdsmyg. Denna lilla tuffa fågel har jag hittills bara sett i fågelböcker. 

Den hoppade först omkring i vår stora syren och jag såg då bara hundradelssekundsglimtar av den. Nog för att mitt intresse skulle vakna. Men tyvärr försvann den som en blixt och blev omöjlig att bekräfta.

Nu, några timmar senare
fick jag av en slump syn på en liten brun rackare på bron till vår bastu. Den pilade omkring där och letade insekter, förmodligen spindlar. Pigg och rask och rastlös. Men jag kunde nu konstatera att det verkligen var en gärdsmyg. Med stjärten som dagens frisyr, (se förra inlägget) kunde jag vara helt säker.

Det resulterade också i att jag tog fram fågelboken och då kunde jag också konstatera att den ska finnas här i Norrbottens kustland numera. 

Tack för en ny bekantskap.


*****

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

I fjolvåras eller kanske i början av sommaren, hade vi en liten gärdsmyg som började bygga bo i vår gamla altan, där det är springor här och där. Du kan tro att man kunde inbilla sig att en liten näktergal var på besök .., så underbart vackert sjöng vår hyresgäst! Det är nog min favoritfågel, alla kategorier, ja, sedan dess.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Har alltid velat se den. Nu gick det i uppfyllelse.