tisdag, september 20, 2022

Det här med ...

.. stuga ute i skogen vid havet får en ibland att fundera. Vad är det som händer därute, när vi inte är där och inte har varit där på 10 dagar?

Ja, inte skulle man behöva oroa sig. Vi har egentligen full koll på exempelvis elförbrukningen sedan många år. En app i mobilen talar om hur mycket vi använder. Men den har varit lite opålitlig den senaste veckan.

Då har vi något som heter Netatmo. Den talar om hur varmt det är utanför stugan, dvs utomhustemperatur, men även hur mycket det regnar, samt inomhuskomforten. Temperatur, CO-halt och ljudnivå. Kommer någon in och börjar prata, så får jag en signal i telefonen. Och jag hoppas det aldrig händer, för då är det förmodligen objudna gäster. 

Men nu reagerade jag på att innetempen var så hög; 13 - 15 grader, trots att det är bara cirka 3-5 grader ute på nätterna. Hade jag glömt att ställa ner värmen till "frånvarotemp", när vi senast var där?

Så vi tog en inspektionstur helt enkelt.

Allt var i sin ordning. Inget onormalt. Det är bara att konstatera att vi har en välisolerad fritidsbostad, som inte släpper ut värmen. Elementen ska inte reagera och slå på förrän det blir nedåt 7-8 grader. Där går gränsen för oss. Men inga element var varma. Så allt var lugnt, som sagt. 

Ute på tomten surrade blomflugorna. En domherre lät sig väl smaka ur regnvattentunnan.
 
 

Och en blekgul, 1 meter hög blomma, stod och njöt i solen. Så dagens utmaning: Vad är det för blomma? Vinn ära och berömmelse. 
 

*****

8 kommentarer:

Anonym sa...

Kan det vara raps?

Gunnel i Göteborg

Bert Bodin sa...

@ Gunnel i Göteborg

Bra gissning. Men fel, tyvärr. ;-)

Kristina sa...

Åkersenap?

Bert Bodin sa...

@Kristina

Sorry!

thord wiman sa...

Det är fint med gula broccoliblommor så här på höstkanten för det är väl sådana?

Bara en vild gissning.

Önskar dig fortsatta spännande skönhetssyner som lyfter existensens ibland glåmiga premisser åtskilliga nivåer, särskilt nu, snart, när förgyllningens penslar ska ange färg och ton i naturen.

Bert Bodin sa...

@thord Wiman

Tack för lyckönskningar till sköna vyer
Önskar dig detsamma.

Väntar lite mer med avslöjandet av växten.

Mari sa...

Otroligt vacker blomställning. Nån sorts kålväxt.

Bert Bodin sa...

@ Mari

Kanske det, kanske.