måndag, september 12, 2022

Saknar du ...

.. debatterna, pajkastningen, bråken, spekulationerna eller falukorvarna. Det gör inte jag. Nu är valet avklarat, åtminstone till en del. Tyvärr lutar det åt fel håll jämfört med den riktning som jag hade förväntat. 

Nu ser jag en mörk framtid, och det var inte vad vi behöver. Om inget oförutsett inträffar, förstås. Exempelvis att (L) lever upp till sitt namn. Hur kan en som kallar sig liberal, frisinnad, öppen, överhuvudtaget tänka sig att jobba med (SD)? Eller har ordet liberal fått en helt annan innebörd än det som står i SAOL? Nog borde det partiet höra hemma i det andra laget. 

Men nu blir det väl inte så. Nu går vi framtiden till mötes. Skattebefriade - hurra. För det är ju alltid vad (m) finansierar alla sina goda idéer med; skattelättnader. Kanske blir det rea på bensin, elektricitet och falukorv också.

Vi får se hur det går.

*****

6 kommentarer:

Gabrielle sa...

Skrikhalsarna, korvarna och alla lögnerna saknar jag verkligen inte. Men riktigt trist är det ju, denna dag. Man får hoppas att dom får ihop en regering som kan funka ändå. Landet måste ju skötas så bra som möjligt. Tänk om dom kunde hitta en ny koalition som kunde funka. Tänk om S och M kunde samarbeta... och SD hållas ute så mycket som möjligt. "En nåd att stilla bedja om..."

Bert Bodin sa...

Gabrielle

Den där modellen har även jag funderat på. Den borde duga åt många.

Elisabet. sa...

Instämmer. Har aldrig varit så besviken på politiker som under den här valrörelsen. Så mycket gastande och så många påhopp och så allmänt otrevligt. Önskar också att fler kunde samarbeta .., som det ju görs i vissa kommuner, men det är förstås enklare när man känner varandra och det inte är så stora frågor att besluta om, så där som när man sitter i regeringen. ("Man" är inte jag i det här fallet).

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Va?? Sitter inte du i regeringen? 😳

Elisabeth sa...

Ja, nu väntar fyra år med konservatism och främlingsfientlighet. Solidaritet och människors lika värde kommer däremot att lysa med sin frånvaro. Och visst är det konstigt med Liberalerna - vad kan äkta liberaler se i SD? Jag begriper det inte.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Det känns trist. Och oförståeligt.