torsdag, september 15, 2022

Oro

Pandemi i några år. Krig i närheten det senaste halvåret. Inflation med stigande priser. 

Behövde vi en rörig höst med regeringsbyte. Nu, när NATO-frågan förhoppningsvis ska leda till resultat. Nu, när vi ska ta över EU som ordförande från årsskiftet. 

Kristersson verkar tro att det blir enkelt att fixa ihop en handlingskraftig regering. Det låter så på hans uttalanden. 

Ursäkta mig - men det låter nästan lite naivt. Jag tror att han får ett sjå i att hålla SD:arna på avstånd. Liksom KD. Hålla dem ifrån att förstöra exempelvis public service. Jag förstår inte vad de vill åstadkomma med just den frågan. Tror de i sin enfald att reklamfinansierade kanaler i TV och radio kan ta över det samhällsviktiga ansvaret? Ska vi få VMA-larm i Radio Rix? Eller Riksdagsdebatter i 12:an mellan Dr Pimple popper och Naked attraction? 

Sorry - men jag tror inte det. De säger till en början att de vill "smala in" uppdraget för public service. Jaha - göra det tråkigare och mindre attraktivt för den vanlige tittaren. 

Bevare mig väl för en Ungern-Rysland-kopia.

Viktig samhällsinformation!
Jag känner oro - stark oro för utvecklingen.


*****

10 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, rör dom public service, dåvill jag starta en revolution! Tyvärr märker jag att senare generationer inte ALLS har samma känsla inför P.S. Sen är det ju det här med tycke och smak. Enligt mitt sätt att se det, har SVT förfallit rejält när dom försöker härma andra kanaler det är ju ideliga tramsprogram där samma programledare dyker upp hela tiden - ja, tävlande också - för den delen. Men det jag själv finner enbarmligt dåligt, tycker andra är trivsamt, så det kan inte vara alldeles enkelt att skapa ett utbud som passar dom flesta.

Babsan sa...

Du är inte ensam om att tycka så.Men SVT är inte rolig längre hålle med Elisabet bara trams och samma personer.Det jag tycker om idag är Fråga Lund ,Babel,Gokväll ,Uppdrag granskning, Babel snart Doobidoo …..annars tittar jag inte mycket på TV

Allmycke sa...

Håller med Elisabet och Babsan om att SVT verkar försöka locka tittare från reklamkanalerna med alltmer själlösa underhållningsprogram. Jag räds vad UK och EB ska komma med för förslag gällande Public Service - och då speciellt om Han Den Där också får vara med och bestämma. Min mamma använde ofta ordet "kulturskymning" om diverse trams - vi kan få anledning att använda det ordet igen om de börjar tafsa på PS.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet
@ Babsan
@ Allmycke

Visst kan man tycka att vissa program är tramsiga. Men lite trams skadar nog inte.

Det jag är mest rädd för är att det blir en kraftigare styrning av vad Public service tillåts att sända, även av seriösa, icke underhållningsprogram.

Men som Babsan skriver "Fråga Lund ,Babel,Gokväll ,Uppdrag granskning, Babel snart Doobidoo" de är kul. För att inte tala om På spåret. Men där vore det bra om de kunde ersätta herr Luuk med någon annan, som inte skriker så mycket.

Babsan sa...

Oj glömde På spåret och håller med om att Luuk skriker men man får,stå ut med det för han är ju så bra.Har sett Min sanning med honom och där var han mycket,mycket bättre än Anna Hedemo

Bert Bodin sa...

@ Babsan

Det där skrikandet är influerat från USA, där varenda mening ofta resulterar i ohejdat skrik.

Och jag förstår ingenting!

Elisabet. sa...

Babsan tog upp en hel rad program som jag tycker är så bra, men vill tillägga Politikbyrån, Ekonomibyrån, absolut På Spåret förstås och gärna Luuk (står lätt ut med hans sätt) .., alla dokumentärer, Stjärnorna på Slottet .., Akuten från London som sändes för något eller några år sedan .., plus Kunskapskanalen och SVT-play, Line of Duty och Tunna blå linjen. Sånt som jag kan vara utan är alla lekprogram för vuxna. Dessa står mig upp i halsen.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Håller helt med dig.

Vad jag tycker är synd är att Kunskapskanalen inte finns på Play.

Och liiite trams skadar väl inte. 😏

Rexxie sa...

Men det är väl bara att kolla på https://kunskapskanalen.se/program ??

Bert Bodin sa...

@ Rexxie

Men jag vill se programmen på TV:n. Inte på datorn.