fredag, november 22, 2019

Ibland går man bet

Jag vill hävda att jag är rätt bevandrad vad gäller datorer. 1971 kom jag i kontakt med de första, genom mitt jobb, och sedan har jag följt utvecklingen. Det var förstås jobbet som hjälpte mig igång och jag har varit med om att utveckla program, och hårdvara under åren sedan dess.

Men ibland blir det stopp. Sedan en tid tillbaka får jag propåer om att jag ska uppdatera Windows. Det kommer upp ett litet meddelande på skärmen, där jag får välja att göra uppdateringen direkt, eller under kvällen. Enligt uppgift ska det ta en stund.

Nu har jag provat alla varianter, men det misslyckas alltid. Någon som har tips?

Såhär börjar det


Efter tre-fyra timmar. Jo det "tar en stund".

Slutdomen. Precis som alla andra gånger jag har försökt. Detta dyker upp ca 6 timmar efter start. Och jag har då ingen lust att följa uppmaningen igen.
*****

3 kommentarer:

Monet sa...

Av det här skälet slutade jag använda Windows i samband med att jag gick i pension och fick välja själv. För mig - som dessutom mest arbetat i ”reklamvärlden” är Mac, Iphone, Ipad och Apple generellt precis det de utgör sig för att vara: ”userfriendly”. Men det här har vi förstås alla olika uppfattning om!!

Bert Bodin sa...

@Monet

Jag har provat på äpplet också. Men de tilltalade inte mig då. Det är åratal sedan. Kanske är det annorlunda nuförtiden.

Widows och Android ger mig större friheter.

Monet sa...

Vilka större friheter menar du?