tisdag, april 11, 2023

Bladvändare ...

.. nja inte hittills i alla fall. Ny bok Slutet blir vår början av Chris Whitaker, har hamnat på mitt sängbord. Ja, jag läser även på andra ställen, men på något sätt hamnar böcker ändå där. 

Denna bok lovordas på flera ställen. Den har fått pris. "2021 års bästa spänningsroman". "Hjärtskärande bladvändare" enligt Ingalill Mossander. 

Hm ... säger jag, som nu hunnit till sidan 40. Visst har jag vänt blad, men jag har också fått gå tillbaka flera gånger - ja, till och med börja om från början, eftersom jag inte hänger med. Rörigt är ordet. För mycket folk inblandat. Barn, vuxna, Walk, Duchess, Vincent, Star,Dickie Darke, Robin, Milton, Cuddy, Nate och säkert någon fler på 40 sidor. Läser jag ett kapitel, så är jag tvungen att läsa om det nästa gång jag öppnar boken för att försöka påminna mig om vad det handlar om. Men det kanske är meningen; "Det här är en bok att läsa, och att läsa igen..." skriver en recensent på baksidan.

Så "bladvändare" blir det ju då, förstås. Tänkte inte på det.
 
Vi får se hur det blir.

*****

8 kommentarer:

Babsan sa...

Ligger och väntar i läsplattan ska bli spännande

ELIZA sa...

Har träffat på såna hopplösa fall..Nu i vinter har jag läst Lucinda Riley´s, De sju systrarna..Sju böcker,en för varje syster..Håller på med sista..Men,mest synd att många inte vill läsa böcker idag..Hade loppis i somras,prackade på folk gratis böcker..Många säger att dom fastnar med telefonen i sängen,så läsa böcker har gått bort..

Allmycke sa...

Eliza - min mammas dom över människor som inte förstod att uppskatta bok-läsning: "Kulturskymning"

Gunnel sa...

Bra, då är jag varnad. Det får inte vara för många namn när man lyssnar på en bok.

Bert Bodin sa...

@Babsan

Då får vi se vad du tycker.

Bert Bodin sa...

@Eliza

Tråkig utveckling.

Bert Bodin sa...

@Allmycke

Helt korrekt benämning.

Men jag har den senaste tiden sett några ljuspunkter.

Bert Bodin sa...

@Gunnel

Det blir rörigt, även i skriven form.