torsdag, april 27, 2023

Fridag

 - Nej - vi blir kvar här, bestämde vi. 
Det var en dag utan fastlagt program. Många i gruppen föredrog att åka till Lissabon. Men det lockade inte oss. Det blev en strosardag här i Sintra istället. Många vackra byggnader att njuta av.

Träffar tre trevliga damer från gruppen, som föreslår en öl på något ställe i skuggan. Det är hett. 

Sedan går vi till gemensam lunch en bit bort. Den drar ut på tiden och vi beslutar att gå hem till vårt trevliga tjäll och njuta vid polen.

Så får det bli. Det blir prat om allt och inget. Och en överenskommelse om gemensam middag ikväll. Så fick det bli. En trevlig liten krog gjorde oss lyriska.

Går sedan hem. Välbevakade från slotten uppe på bergskammen.



*****

6 kommentarer:

Wille sa...

Trevlig samvaron och prat om allt och inget.T ex Portugals historia med slavhandeln. Det var portugal som började med handeln av afrikaner, vid sina plundringståg i Afrika. Kättade människor, kvinnor, män som barn fraktades över Atlanten och blev en triangelhandel och reducerades till "varor"med bl a USA.utsattes oxå för ett av de värsta brotten imänsklighetens historia som begåtts.

Gunnel sa...

Här utanför mitt fönster faller enstaka flingor och det är nollgradigt. Rekommenderar dig att förlänga semestern.

Monica sa...

Såg att Lissabon ingick i "vilodagen" och tänkte att det verkade trevligt, inte så stor storstad, men ert val verkar väldigt trevligt också. Så fin resa och roligt att följa. Säger som Gunnel och här i Stockholm igår först hagel och sen snöflingor och en konstig kyla även om solen tittar fram.

Bert Bodin sa...

@Wille

Många länder har mörk forntid.

Bert Bodin sa...

@Gunnel

Tyvärr tar den slut på söndag. Men vädret i Luleå är normalt.

Bert Bodin sa...

@Monica

I vår vilodag ingick inte Lissabon. Har varit där förr, så vi beslöt oss för en lugn 'hemmadag' istället.