söndag, april 09, 2023

Dryga 10 grader ...


.. över noll
och skidåkning, passar inte så bra ihop. Lägg därtill slösande sol från en äktblå och molnfri himmel och obefintlig vind.

Vi beslutade oss för havsvidderna. Det blev bakhalt och svettigt. Vi hade ju tänkt oss en paus med kaffetermos och gofika. Men så upptäckte vi att vi inte hade någon ryggsäck eller annan lämplig bäranordning att ta till. De hade förpassats till stan i något läge. Så det blev några nadorcotter i jackans huva. 

Men oj så svettigt. Det blev till att hänga allt på tork, när vi så småningom landat hemma i stugan. Fikat tog vi ute på terassen, patio väst benämnd. Kaffe och prinsesstårta.

Dagen går vidare.

*****

12 kommentarer:

Elisabet. sa...

De där "nadorkotterna" är för suveränt goda!

Kristina sa...

Nadorkotter?

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Bästa sorten.

Bert Bodin sa...

@Kristina

En sorts clementin/mandarin/clemenule/ ... eller vad de nu kan heta. Nadorkotterna är godast och mest lättskalade.

Monica sa...

En sådan solskensdag hade vi igår, en helt ljuvlig påsk i flera dagar med underbart påskbord, mycket intressanta utflykter i Sörmland och en orri i fickan som också har säsong nu😄vädret fint idag också men påskafton slog rekord för året.
Ha det!

Gunnel sa...

Trodde det var en felskrivning. Har aldrig hört talas om nadorkotter.

Bert Bodin sa...

@Gunnel

Då har du något nytt att spana efter. Småcitrus, som alla de där sorterna kallas, kan vara väldigt olika i karaktär. Nadorkott är godast.

Eliza sa...

Har sett dom i butik,men undviker citrus frukter så här långt efter jul...Men jättebra att få veta, kanske en ny sort som inte är sura?Kollar alltid var frukt kommer ifrån,har dom sol där nu,tänker jag...Då borde det vara sött,inte något som får örsnibbarna att krulla ihop sej. Hahaha...

Eliza sa...

PS..För många år sen,när man började se olika,okända,frukter och även grönsaker i diskarna föreslog jag på min affär,att sätta upp en skylt med hur man använder allt nytt..Till att bara äta,eller passar i matlagning..Hände det? Näää...

Bert Bodin sa...

@Eliza

Söta, lättskalade och kärnfria (för det mesta). Ursprung: Oftast Marocko.

Babsan sa...

Aldrig hört talas om denna frukt

Bert Bodin sa...

@Babsan

Du får googla. 😉