onsdag, april 26, 2023

Munkliv ...

.. är inget för mig.
Men idag startade vi vandringen med ett delmål, som var ett kapucinermunkkloster. Ingen verksamhet och helt övergivet, och nu bara som ett historiskt landmärke högt uppe på en bergstopp. 

Munkarnas privata celler var väl på två kvadratmeter, ungefär. Och dörröppningen krävde krypande för att komma in. Jag förstår den munk det berättades om, som istället bosatte sig i en grotta en bit ifrån klostret.

Efter någon timme
drog vi vidare på vår vandring. Denna dag genom skog. Fågelsång och vacker växtlighet. Det här blev en lindrigare dag. Visserligen höjdskillnader, men mer lättgånget. Åtminstone fram till lunchen. Den serverades av vårt hotell mitt ute i skogen. En rastplats med dukade bord och fina sittbänkar klädda med trasmattor. Gott var det. Dessert blev det. Bortskämda, kort sagt.

Nästa etapp
blev frivillig. Ännu en topp att bestiga. Och där gick jag och trillade omkull och fick skrubbsår på ena knät. Skitig blev jag också, eftersom jag hasade en bit i jord nerför den branta backen. Omplåstrad var det bara att trampa vidare. 

Knappa 14 kilometer blev dagens etapp. Det kallades 'lätt'.


Efter avslutad lunch samlas vi för genomgång



*****

7 kommentarer:

Monica sa...

Vad roligt att följa, ni är som ett gäng scouter😄, väldigt bra att du tränar regelbundet hemma och det gör kanske alla i gänget.

Sköt om skrubbsåret. Det är viktigt så att du får det helt rent.

Ha det fortsatt så trevligt och intressant. Kollade lite hemsidan och vad mycket fina resor som ordnas och populära såg jag. Kö!

Elisabet. sa...

Instämmer med föregående kommentar! Ja, detta hade jag själv aldrig i livet fixat - men så är jag inte tränad heller -. Djupt imponerad av er alla! Och så roligt att få hänga med på resan. Det tackar man för.

Elisabet. sa...

Ps. Är det mest kvinnor som är med på äventyret ...? Ds.

Gunnel sa...

Verkar vara en trevlig och lärorik resa med sol och sommarkläder. Ni åkte i rätt tid, härhemma är det mulet och småkallt.

Bert Bodin sa...

@Monica

Skrubbsåret kom till under byxbenet. Alltså inte i kontakt med marken. Nu väl omhändertaget.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Ja, av 20 pers är det 5 herrar.

Bert Bodin sa...

@Gunnel

Vi gottar oss hela tiden åt rapporterna hemifrån. 😁