lördag, april 29, 2023

Veckans sista ...

 .. vandring går längs E9:an. Inte europavägen, utan vandringsleden som startar i sydligaste Portugal och slutar i Estland, fast någon säger St Petersburg. 

Dit vill vi inte, så vi väljer sträckan Praia das Maçãs - Praia do Magoito. Längs Atlantkusten, alltså. Lätt vandring jämfört med övriga dagar. Inte så kuperat. Och bara knappa milen. 

Vädret idealiskt. Det var nämligen molnigt. Sträckan är väldigt exponerad för sol. Ingen skugga att krypa in i, ens för en liten paus. 

Vi ser många spöförsedda fiskare söka lyckan från klippkanterna. Det är brant och leden går nära kanten på många ställen. Höjdrädd bör man inte vara.

Framme vid destinationen äter vi lunch och slappar. Solen bryter igenom. Vi sitter på stranden. Vågorna slår in med full kraft och lockar bara surfare.


Snart har tiden rullat iväg, och vår transfer tillbaka till hotellet kör oss hem. 

Skön dag, som kommer att sluta med barbequeparty i trädgården.

Nedan några bilder från leden:







*****

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Vackra bilder - som alltid -! Dom där vågorna i Portugal är inte att leka med. Minns att exets kollega, en vältränad polis från Lycksele, höll på att drunkna när han drogs ut av strömmarna och han var ändå en van simmare. Det var i sydöstra delen av landet.

Bert Bodin sa...

@Elisabet
Nej, man ska nog passa sig.

Kristina sa...

Vackert o spännande landskap! Vad har man på fötterna vid så långa "promenader"?

Bert Bodin sa...

@Kristina

Bra och stadiga skor. Träningsdojor. Och helst inte splitternya, utan sådana man 'gått in'.