onsdag, april 12, 2023

Skräp

Regeringen har dragit ner miljöbudgeten rejält. Från 23 miljarder till 19,5 för nästa år. Bara det är en skandal i dagens verklighet.

Nu slopar man även plastpåseskatten.

Nog visste jag att den här regeringen är rena skräpet. 

De är duktiga på att bygga sin image.

Vilket skulle bevisas.

*****

9 kommentarer:

Babsan sa...

Det ör illa,riktigt illa🤮🤮🤮

Bert Bodin sa...

@Babsan

Vi är på väg åt fel håll.

Elisabet. sa...

Bedrövligt.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Jag förstår inte hur de tänker ... Eller inte. Här har man vant folk vid att avstå från plastkassar, och oavsett vilken kvalitet de har, så hamnar en förskräcklig andel på fel ställen efter användning.

Som sagt, fattar det inte.

Monica sa...

Det här kräver vetenskap😉även om jag som arbetat i över 40 år inom det vet, att vetenskap till stor del är tro och en mindre del visshet som vi kan bevisa. Men, om plastpåsar vet vi, vi tog matkassen till en andra användning som soppåse, den brändes och blev energi.

Idag köper vi avfallspåsar med ofta dålig kvalité och dessutom allvarligast av allt men ingen kunskap hos de flesta, de tillverkas av fossilbaserad plast och vi importerar billigt, money money=vårt lands gud som vi gör allt för, de skadar miljön mycket. Väldigt lite är vunnet och i många fall måste vi använda dubbla för att de ska hålla.
Dessutom kommer 90% av plasten i haven från två världsdelars tio floder! Där ska vi stoppa!
Vår konsumtion av avfallspåsar är en storsäljare i landet men kontraproduktiv, allt enligt vetenskapen och en miljöprofessor är mycket tydlig om det och han har en hel del kunskap vet jag.
Och så har vi cigaretterna i miljarder slängda i detta land! Människan är lättlurad och naiv. Och gör det som passar henne/honom. Bryr sig inte så mycket om andra och tror väldigt mycket. Dessutom saknar de flesta som styr i landet någon högre utbildning. Det var bättre förr😉.

Bert Bodin sa...

@ Monica

Folk vill inte lära sig.

Monica sa...

Nej och bryr sig väldigt lite. Tänker också på vilka enorma högar av plast och skräp som brottsliga aktörer dumpar i skog och på annans mark. De hämtar upp vid hus efter renoveringar och byggen, folk betalar gladeligen en struntsumma och så lastar de av i skog och sjöar och hav i vårt land. Finns ideella som arbetar enormt med att dyka efter detta farliga och renar stora områden i skog. Som tur är finns företag som stöder dem. För de gör ett otroligt arbete på fritiden.

Eliza sa...

Vissa dagar får jag gröna utslag när jag hör ordet miljö..Idag är en sån dag..Har skrivit det tidigare,vem bryr sej?Inte dom som har makten att besluta..Det som fastnade mest idag,var orden,att dom flesta politikerna har ingen högre utbildning,och jag vill tillägga..Och definitivt ingen utbildning inom sitt område dom ska bestämma i...Har faktiskt kollat en del nyss,efter att Ebba,var i Kiruna,men inte förstått före det,att det är kallare här än i S-holm...Justitieministern är åtminstone juridik utbildad...Jurist,inte advokat...

Bert Bodin sa...

@Eliza

De borde förstås vara någorlunda meriterade på sitt område. Det kunde man begära.